Sagan opäť triumfoval v 1. etape Tri dni De Panne-Koskijde

01.04.2014 Celý región

Zotegem 1. apríla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan tretí rok po sebe zvíťazil v úvodnej etape podujatia Tri dni De Panne-Koskijde. Jazdec stajne Cannondale zvládol 201 km dlhú trasu z De Panne do Zotegemu za 4:29:39 h. V cieli predstihol svojho tímového kolegu Oscara Gatta, tretiu priečku obsadil Kenneth Van Bilsen.

Sagan sa pritom v závere pretekov snažil pustiť pred seba Gatta, krátko pred cieľom pribrzdil, no jeho snaha darovať triumf svojmu novému tímovému kolegovi už nevyšla. Cieľová fotka určila za víťaza Sagana.

"Pred poslednými dvoma stúpaniami som zaútočil a dotiahli sme sa na skupinku na čele. V závere som ťahal špurt pre Oscara. Myslel som, že ma predbehne na cieľovej čiare a budeme na prvom a druhom mieste. To sme aj dokázali, ale dopadlo to naopak," cyclingnews.com citoval Sagana.


Druhý slovenský zástupca v pelotóne Martin Velits zo stajne Omega Pharma-Quick Step prišiel do cieľa na 53. mieste so stratou devätnásť sekúnd.

výsledky 1. etapy (De Panne - Zotegem, 201 km):
1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 4:29:39 h, 2. Oscar Gatto (Tal./Cannondale), 3. Kenneth Van Bilsen (Belg./Topsport Vlaanderen-Baloise), 4. Gert Steegmans (Belg./Omega Pharma-QuickStep), 5. Laurens De Vreese (Belg/Wanty - Groupe Gobert), 6. Mauro Finetto (Tal./Neri Sottoli) všetci rovnaký čas, ... 53. Martin VELITS (SR/Omega Pharma-Quick Step) +19

celkové poradie:
1. SAGAN 4:29:29 h, 2. Gatto +4 s, 3. Van Bilsen +6, 4. Steegmans +7, 5. De Vreese +10, 6. Finetto rovnaký čas, ... 55. Martin VELITS +29
 

Vyberte región